Ehandel: Dolda utmanaren till iBoxen når tusentals kunder: ”Vi är hemma i folks trädgårdar”

7 juli 2021

Det finns en utmanare till iBoxens vision om en öppen och oberoende infrastruktur för paketskåp. Med tanke på den ökande e-handeln så lär de dock säkert kunna samexistera med varandra.

Inside The Box heter i alla fall tjänsten som i grunden består av ett fysiskt lås. Smarta lås är förstås inget nytt men detta är ett lås som sätts på en befintlig brevlåda och därmed förvandlar brevlådan till en paketbox.

Inside The Box slogan är “tänk innanför lådan” och det handlar alltså om att göra om befintliga brevlådor till leveransskåp. Det är dock inte vilka brevlådor som helst.

– Det är sådana brevlådor som folk har hemma vid sina villor och radhus. Det finns väldigt många brevlådor med ett lås där ute, cirka en miljon, där ett utbyte av låset gör att man kommer åt en mycket större plats för avlämning av paket, berättar Johan Primér för Ehandel.