Kom igång med ditt lås!

Följ dessa steg för att kunna öppna brevlådan med appen och för att ditt lås ska
kunna dyka upp hos e-handlare.

1. Installera låset på din brevlåda

2. Ladda ner appen och skapa ett konto.

3. Aktivera låset i appen.

1. Installera låset på din brevlåda

2. Ladda ner appen och skapa ett konto.

3. Aktivera låset i appen.


Upptäck nya funktioner

Bläddra bland instruktioner, både video och text.

Knacka tre gånger för att öppna postlådan med mobilen i fickan. Du kan även öppna med mobilen eller med nyckel.

Med Inside The Box appen kan du dela tillgång till postlådan med vem du vill. Välj mellan engångs-, tidsbegränsad- eller tillsvidareaccess.

Med ett lås från Inside The Box kan du få e-handelspaket inlåsta i postlådan. Ett nytt leveransalternativ dyker upp när du e-handlar.

Skicka dina returer direkt från postlådan, registrera returen i Inside The Box appen och lägg paketet i postlådan. Denna tjänst testas nu i flera områden i Stockholm och ska lanseras i hela Stockholm.

KÖP LÅSET OCH SE VAD SOM FINNS I DITT OMRÅDE

Dela access till vem du vill via appen!

1. Till dig som har appen
– ge lås-access direkt till dina kontakter

2. Din kontakt får en inbjudan via SMS med länk till
AppStore / Google Play

3. Allt som behövs för att skapa ett konto är telefonnummer och e-post. Klart!

Dela digitala nycklar

1. Till dig som har appen
– ge lås-access direkt till dina kontakter

2. Din kontakt får en inbjudan via SMS med länk till
AppStore / Google Play

3. Allt som behövs för att skapa ett konto är telefonnummer och e-post. Klart!

Vanliga frågor

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor. Du kan också kontakta vår support på support@insidethebox.se, så hjälper vi dig!

Fungerar låset på min brevlåda?

Det beror på vilken typ av låda du har. De absolut flesta brevlådor som har en lucka, och ett lås med vred fungerar. Så länge luckan inte är rundad eller i två lager så ska det inte vara några problem att få till det. Om ditt lås inte passar så kan du returnera det till oss. Hör av dig till support@insidethebox.se om du har ytterligare frågor.

Vart någonstans fungerar pakettjänsterna?

En smart låda ger många möjligheter, dock är tjänsterna för att hämta upp returer och att leverera till låst låda beroende på var du bor. Vi jobbar hårt för att kunna täcka så många områden som möjligt, så snart som möjligt. Kolla här vad som finns hos dig.

Jag har en låda där vredet sitter längst upp på luckan. Fungerar det ändå?

Det är ofta inga problem att installera låset på luckor åt det hållet. Rotera bara låset 90 grader och stoppa det igenom hålet. En brevlåda som ofta har låset längst upp är Flexbox, på dessa lådor går låset att installera. Skriv en kommentar i din beställning så skickar vi med ett vred som passar extra bra på Flexbox-lådor.

Vad kostar ett nytt lås?

Låset kostar 799kr. Kampanjer förekommer så se till att håll utkik både hos oss och hos våra samarbetspartners.

Kostar det något att använda låset?

Du kan använda låset digitalt eller analogt för att hämta post, tidning och dela accesser som du vill. Detta kommer alltid vara gratis. Det finns tjänster kopplade till låset som kostar extra, såsom att skicka retur från brevlådan och att slipa knivar. Det tillkommer i dagsläget ingen kostnad för att få paket inlåsta.

Jag bor i lägenhet. Kan jag få detta?

Just nu fokuserar vi på villor och radhus, där ägaren och paketmottagaren ofta är samma person. Vi undersöker möjligheterna att även kunna stödja lösningar för större fastigheter så att alla kan ta del av alla fördelar som ett hus med en Inside The Box-lösning innebär.

I vilket ordning ska jag installera. Först låset, sedan appen eller tvärtom?

Vi rekommenderar att appen laddas ner och låset installeras efteråt. Men båda varianterna fungerar. När låset kommer är det i fabriksläge, då går det att installera hela låset och vredet. Det fungera dock inte att låsa i fabriksläge, utan låsets av/på-reglage måste ställas till ON för att aktivera låssprinten.

Hur installerar jag själva låset på min låda?

I appen finns en beskrivning för installationen. I korta drag går det ut på att du tar bort det gamla låset från din låda, sätter det nya på plats, skruvar fast muttern från utsidan och för vredet genom låset och sedan skruvar fast regeln på baksidan.

Hur laddar jag ner Inside The Box-appen?

Appen finns att ladda ner till Android-telefoner på Google Play och på AppStore för iPhone. Där finns alla funktioner du behöver, installationshjälp, låsinställningar, öppna, dela access, följa paketleveranser samt att beställa returupphämtning. Sök bara efter Inside The Box eller följ länkarna i sidfoten på hemsidan.

Hur gör jag för att öppna låset i appen?

Öppna appen på din telefon när du är nära låset, sedan trycker på “LÅS UPP” på hemskärmen när låset och appen är ihopkopplade.

Kan jag öppna låset med nyckel? 

Ja du kan alltid öppna låset med nyckel, du får med två nycklar till låset.

Hur gör jag för att öppna genom att knacka på lådan?

Låt telefonen koppla upp sig i bakgrunden. Vänta ett litet tag vid lådan, knacka sedan 3 ggr med ca en halv sekunds mellanrum. Då kan du hämta post och paket utan att behöva ta upp mobilen. En förutsättning är att låset är ställt enligt säkerhetsnivå “Knock to open”.

Är låset säkert och finns det inte en risk att någon tar mina paket?

Ditt lås är absolut säkert, men då vi inte ansvarar för lådan du sätter låset i är den totala säkerhetslösningen upp till dig – precis som vilket annat lås som helst. Låsets hållfasthet är mer robust än ett vanligt brevlådelås, på grund av sin lite större låskropp, men i princip använder vi samma komponenter och material som andra tillverkare av skåp- och brevlådelås.

Kan någon annan öppna min brevlåda med sin telefon?

Låsets digitala nycklar är högkrypterade och säkerhetsnivån är på samma nivå som det som används för bank- och försvarsverksamhet. Endast de personer som är inloggade och som har en aktiv access kan låsa upp låset. I låset sparas även all data om vem som låst upp.

Hur vet jag om låset är upplåst så det går att vrida på vredet?

Om du öppnar med appen kan du se en animation som visar hur lång tid låssprinten är upplåst. Du behöver vrida på vredet innan tiden är ute (10 sek) men du behöver inte ha hunnit stänga för att låset går tillbaka till låst läge. Du kan i lugn och ro låta luckan vara öppen tills du är färdig, när du sedan stänger klickar låssprinten i av sig själv! Om du knackar lyssnar du efter ett litet motorljud som gör att du vet att låset är öppet.

Det fungerar inte att knacka. Vad beror det på?

  • Låset har inte inställningen “Knacka för att öppna”. Denna inställning kan ändras i appen av administratör.
  • Du försöker knacka innan appen hunnit ansluta till låset – testa att vänta ca 10–15 sekunder innan du knackar på lådan.
  • Du knackar i för snabb takt – knacka med ca 0,5 sekunder mellanrum.
  • Telefonens Bluetooth® har stängts av

Iphone- specifika orsaker:

  • Apple stänger av bakgrundsaktiviteten pga telefonspecifika anledningar. Detta händer ganska sällan på iPhone men det är Apple som styr över hur länge en app kan vara aktiv i bakgrundsläge. Vår bedömning är att detta är ganska ovanligt.
  • Appen har hårdstängts (gäller Apple). Om du drar appen uppåt från app-bläddrar-menyn stängs bakgrundsläget av, oavsett om du godkänner att appen ska fungera i bakgrunden. Inside the box-appen behöver alltid vara igång för att leta efter ditt lås. Det drar inte mycket ström i bakgrundsläge så låt den vara igång så kommer du inte uppleva dessa problem.

Andriod-specifika anledningar:

  • Telefontillverkaren stänger av bakgrundsaktiviteten pga telefonspecifika anledningar, framförallt pga batterioptimering. På många modeller kan du stänga av batterioptimeringsläget för just Inside the box (det drar inte mycket batteri) under inställningar i din Android-enhet. Om telefonen har batterioptimering påslagen är vår bedömning att det är svårt att få appen att hålla i bakgrunden under lång tid.
  •  Appen har inte platsåtkomst “Tillåt alltid” (gäller endast Android). Gå till inställningar på din telefon för att kontrollera (Inställningar> Appar> Inside the Box> Behörigheter> Plats).

Varför ser jag en notifikation med en låsikon på Android?

På Androidtelefoner som använder Android 8.0 (Oreo) eller senare så kommer Android att informera dig om appar som körs i bakgrunden. Detta krävs för att kunna använda “Knack”-funktionaliteten utan att öppna appen.

Du kan stänga av denna notifikation och fortfarande använda funktionen. Inställningarna kan skilja sig lite beroende på vilken version av Android du använder. Men målet är att ändra appens inställningar inne i Android.

– Leta upp Inside the Box-appen bland dina appar

– Tryck och håll ned på ikonen och tryck på det lilla “i” symbolen som dyker upp

– Gå till Aviseringar> Aviseringskategorier

– Stäng av “Anslutning i bakgrunden”

Jag vill lägga till andra som kan öppna mitt lås. Hur gör jag då?

Detta kan du göra om du har administratörsrättigheter till låset. Det får du automatiskt om du registrerat låset i appen eller om du tilldelats en access som admin. Du kan då lägga till användare med olika tidsperiod och olika typer av rättigheter i appen under Locks and accesses.

Hur funkar leverans till låst box?

När du installerat ditt lås blir det integrerat med våra samarbetspartners i ekosystemet. Detta sker automatiskt. När du e-handlar så kontrolleras dina uppgifter och en engångsaccess kopplas till leveransen och delas till transportören. Du kan se i appen när leveransen är på väg, levererad och inlåst.

Hur fungerar det att returnera?

Returupphämtning gör du genom att ta fram returpacksedeln du fick med leveransen eller som du fick av e-handlaren på annat sätt. Skanna returpacksedeln med hjälp av appen genom att trycka på “Scan to return”. Du får en tidpunkt när paketet senast måste läggas i lådan för att det ska plockas upp. Sedan så används en engångsaccess som skapas i samband med att du efterfrågat returupphämtning. Denna använder budet som hämtar upp returen. Vem som hämtar paketet och vilken väg det tar tillbaka till terminalen kommer att se olika ut beroende på transportör och område. Oavsett vilken väg paketet tar tillbaka till terminalen så är det spårbart och du kan följa status på din retur i appen.

Funkar det att beställa från alla e-handlare?

Att bygga flöden för alla typer av paketleveranser tar tid och kräver många inblandade parter. Returer kan du beställa oavsett varifrån du handlat, om transportören på retursedeln är korrekt. Vi stödjer i dagsläget returpacksedlar från PostNord och DHL, så dessa är bara skanna i appen och stoppa i lådan! Vi kommer inom kort stödja fler transportörer för returer och även fortsätta ta fram smidiga, miljövänliga och lättanvända e-handelslösningar som du som slutkonsument verkligen vill ha. Detta är bara början.

Hur gör jag när batteriet är slut?

När batteriet håller på att ta slut får du information från oss. Du byter dessa enkelt genom att lossa snäppet överst på låsets plastlock, fälla upp luckan och byta alla fyra AAA-batterierna.

Jag verkar inte kunna ändra och hantera lås och användare

Då saknar du behörighet och det finns någon annan som är administratör till låset. Denna person kan enkelt göra dig till admin genom att gå in under Other lock users, välja dig som användare, trycka på pennan i högra hörnet och välja att bocka för dig som administratör.

Jag vill ändra adress men ta med mitt lås

Ändring av lås kan den som har administratörsrättigheter till låset enkelt göra genom att gå in under Lock settings, trycka på den lilla pennan i högra hörnet och välja en ny adress.

Jag har köpt en ny låda, hur ändrar jag så att det blir rätt?

Har du ändrat postlåda bör du ändra beskrivning, bild och mått för öppning och volym. Detta för att underlätta paketleveranser, där dessa används av våra samarbetspartners. Du ändrar detta under Lock settings om du är administratör till låset.

Jag ska flytta och efterskänka låset till den nya ägaren

Detta gör du enkelt genom att ta bort alla befintliga accesser från låset. Sedan lägger du till en ny admin access på nya ägaren. Sedan kan du ta bort din egen access också och du har lämnat över ägarskapet till denna person.

Jag vill inte längre använda mitt lås. Hur gör jag för att avsluta detta?

Om du väljer att avsluta ditt konto och du är den enda administratören för låset kommer du få information om att låset kommer att bli obrukbart. Om låset är trasigt kan det sedan lämnas till återvinning. I övriga fall, säkerställ att någon annan kan ta över låset (se frågan ang. flytt).

Innehåll i lådan

1. Låsvred
2. Lås med fyra AAA batterier
3. Nycklar
4. O-ring till vred
5. Mutter
6. Packning till mutter
7. På / Av reglage

8. Bricka
9. Skruv till regel
10. S-formad regel
11. L-formad regel
12. Fästkudde
13. Kom-igång manual (ej på bild)

1. Låsvred
2. Lås med fyra AAA batterier
3. Nycklar
4. O-ring till vred
5. Mutter
6. Packning till mutter
7. På / Av reglage
8. Bricka
9. Skruv till regel
10. S-formad regel
11. L-formad regel
12. Fästkudde
13. Kom-igång manual (ej på bild)

Nycklarna kan användas för att låsa upp lådan om batteriet tar slut eller om du inte vill använda appen.

INSIDE THE BOX AL01 PRODUKTMANUAL

Fungerar låset på min brevlåda?

Om du har en brevlåda med lucka idag så kan du använda vårt smarta brevlådelås på din befintliga låda! Allt du behöver göra är att byta ut låset. Låset går inte att installera på lådor med välvd lucka.