Ehandel: De vill ta över sista milen: ”Kan ta ansvar hela vägen”

10 maj 2022

Tidningsdistributionsbolaget Premo, som är delägare i Early Bird, har ingått ett samarbete med Inside The Box. Ett samarbete som ska göra tidningsbuden till “Storstockholms smartaste paketleverantör”.

Den nya tjänsten med smarta lås är nu tillgänglig för alla villaägare i Huddinge, Järfälla och Älvsjö. Och den finns sedan tidigare på Lidingö. Nästa år ska den finnas tillgänglig för alla villaägare i Storstockholm, meddelar Premo.

– Tidningsbuden är ute på sina slingor varje natt och kan både lämna och hämta paket direkt ur lådan. I majoriteten av fall innebär det annars en bilresa till ombud eller till en ”storskåpslösning”. På det här sättet kan e-handeln ta ansvar hela vägen istället för att överlämna ansvaret till slutkonsument för de sista kilometrarna, säger Christian Nilsson.